הספירולינה- אצה שהתגלתה כמשלימה את מה שחסר לתיפקוד האופטימלי של גופינו.
יש דרך טבעית להעניק לגוף שלך את מה שהוא זקוק לו!
תכל'ס מה זה ספירולינה?
המזון עם הצפיפות התזונתית הכי גבוהה בכדור הארץ!
מה זה ספירולינה? אצה שגדלה בחווה מבוקרת – נקצרת טריה- נארזת בתהליך הקפאה מיוחד.
מנה קטנה מכילה ויטמנים, מינרלים, חלבון, ברזל, נוגדי חימצון.
הספרילונה תתרום לבריאות:
ילדים, נשים בהריון, נשים לאחר לידה, ספורטאים, צמחונים וטבעונים, קשישים, חולי סוכרת, למעוניינים בדיאטה, לחולי סרטן ועוד...
מחקרים מדעיים מראים שספירולינה אפקטיבית להקלה במספר בעיות מגוון:
נחקרה והתגלתה בשנות ה-50- סיפור מרגש על אצה שהפכה להצלה...
2 חוקרים (בלגי וצרפתי) ערכו סקר על תוחלת החיים באפריקה, וגילו כי יש שבט קטן – אנשי הקנמבו- kanembu))
החיים ליד אגם הצ'אד- שחורגים בגילם וחוסנם בצורה משמעותית משאר השבטים ביבשת.
הגדירו אותם כשבט האצות הירוקות מהאגם, שבט הדיהה!
בני השבט נהנו מאריכות ימים, בריאות, אחוזי תמותה נמוכים ולמרות המזון המועט בסביבתם כמעט ולא סבלו מתת תזונה...
החוקרים נדהמו מהממצאים והחליטו לרדת לשורש העניין... במהלך תקופה הם חיו עם בני השבט, נשמו את האוויר שלהם,
שתו את המים שהם שתו ואכלו את המזון שהם ליקטו והכינו... כאשר הרגישו בעצמם הרבה יותר חיוניים, ערניים
ועם מצב רוח מרומם, דבר שהוסיף להתרגשותם לגלות את הסוד הטבעי. הם חקרו את המזון וגילו כי הוא מכיל "דיהה" שאומר בהגה המקומית "האצות הירוקות מהאגם". זהו בעצם המענה לשאלה מה זה ספירולינה.
האצות הללו מכילות ויטמנים, מינרלים וחלבונים ביניהם סידן וברזל- בצורה מושלמת- טבעית וטריה.
בעצם, כל המזון שלהם מבוסס על ספירולינה וזו היתה הסיבה לחריגות בסקרים.
הרוחות המדבריות דוחפות את מרבדי האצה אל עבר החופים, ובני השבט אוספים את האצות לכדי חרס.
הנשים נוהגות לסנן את המים בחצאיות הבד שלהן ומפזרות את האצה לייבוש בשמש על החול.
כשהאצה יבשה הן חותכות אותה לקוביות שאותן מוסיפים לאוכל, וכך מכנים את ה-"דיהה"!
עכשיו כשהבנו מה זה ספירולינה, ננסה להבין את תהליך הגידול. בתהליך הגידול של הספירולינה אנחנו מדמים את הכימיה של אגם הבצ'אי- באופן מלאכותי. האגם הופך למצע גידול מושלם לאצת הספירולינה בגלל היותו מלא בסודה ומינרלים ואחוז PH מאוד גבוה. מה שגם עוזר לנו בסטריליות – שום דבר לא יכול לצמוח לחיות בph גבוה..
לשמירה על הערכים התזונתיים שבה, ממומלץ לצרוך ספירולינה בצורתה הטרייה – ללא כל תהליכי עיבוד או שימור.
לקריאה נוספת בנושא>
"הספירולינה מוכרת על ידי האו"ם כמזון האידיאלי ביותר לאדם"
מה הם הערכים התזונתיים בספירולינה הקפואה וכיצד גופינו משתמש בחומרים השונים הללו?
בכדי לענות על השאלה הזו חשוב להבין שכמו כל גידול חקלאי מידת ההזנה שבספירולינה תלויה במגוון רחב של גורמים סביבתיים, חלק מהם בשליטת המגדל וחלקם נתונים לחסדי הטבע למשל: טמפרטורה, רמת הקרינה של השמש, שיטת הגידול וכמובן ההרכב הכימי של מי הגידול. כיום מגדלים רבים במיוחד במזרח (כמובן שיש יוצאים מהכלל) מכווננים את שיטת הגידול והכימיה של המיים כדי לקבל תנובה מוגדלת מה שבדרך כלל בא על חשבון הערכים התזונתיים.
בלייב ספירולינה אנו מנסים לשמור על גישה הוליסטית כלפי חיינו, הטבע סביבינו וכמובן כלפי הספירולינה לכן חשוב לציין שוב בעניין השאלה מה זה ספירולינה: ספירולינה אינה תרופה ואפילו אינה בדיוק תוסף תזונה במובן הקלאסי. הגישה שאומרת שבניי האדם הם סוג של מכונות ביולוגיות ואם חסר X אז הבעייה תיפתר על ידי אכילת Y אינה מדויקת.
להלן רשימה של ערכים תזונתיים ממוצעים בצירוף הסבר קצר:
משקל - 20 ג' משקל של מנה אחת.
ערך תזונתי
חומר יבש - 5 ג' כמות החומרים המוצקים מתוך סה"כ המנה.
חלבונים - 60 - 70 % אחוז החלבון במנה אחת, טיפ לספורטאים, תמיד גבוהה יותר בחורף.
פחמימות - 10 - 20 % אחוז הפחמימות במנה אחת.
שומנים - 5 % השומנים הם אילו שמכילים את רוב הויטמינים כמומסים, שמן שמופק מספירולינה נחשב לחומר פוטנטי במיחד.
אנרגיה - 18 קלוריות
כולסטרול - 0 לספירולינה איזון טוב במיוחד בין חומצות השומן השונות והיא יכולה להחליף לחלוטין תוספים משמן דגים.
אומגה 3 - 50 מג'
אומגה 6 - 80 מג'
חומר יבש - 5 ג' כמות החומרים המוצקים מתוך סה"כ המנה.
חלבונים - 60 - 70 % אחוז החלבון במנה אחת, טיפ לספורטאים, תמיד גבוהה יותר בחורף.
פחמימות - 10 - 20 % אחוז הפחמימות במנה אחת.
שומנים - 5 % השומנים הם אילו שמכילים את רוב הויטמינים כמומסים, שמן שמופק מספירולינה נחשב לחומר פוטנטי במיחד.
אנרגיה - 18 קלוריות
כולסטרול - 0 לספירולינה איזון טוב במיוחד בין חומצות השומן השונות והיא יכולה להחליף לחלוטין תוספים משמן דגים.
אומגה 3 - 50 מג'
אומגה 6 - 80 מג'
מינרלים
סידן – 10 מג'
ברזל – 2.5 מג'
מגנזיום – 20 מג'
זרחן – 40 מג'
פוטאציום – 100 מג'
אבץ – 0.8 מג'
נחושת – 0.3 מג'
סלניום –0.5 מקג'
נטרן – 3 מג'
סידן – 10 מג'
ברזל – 2.5 מג'
מגנזיום – 20 מג'
זרחן – 40 מג'
פוטאציום – 100 מג'
אבץ – 0.8 מג'
נחושת – 0.3 מג'
סלניום –0.5 מקג'
נטרן – 3 מג'
פיגמנטים
כלורופיל - 2.5 מג' מקור לברזל רך, מאזן את מערכת העיכול ונותן תחושה אנרגטית.
בטא-קארוטין - 0.25מג' נוגד חימצון חזק, טוב לעיניים.
פיקוציאנין - 25 מג' נוגד חימצון חזק במיוחד, תומך במערכת החיסונית בצורה יוצאת דופן.
כלורופיל - 2.5 מג' מקור לברזל רך, מאזן את מערכת העיכול ונותן תחושה אנרגטית.
בטא-קארוטין - 0.25מג' נוגד חימצון חזק, טוב לעיניים.
פיקוציאנין - 25 מג' נוגד חימצון חזק במיוחד, תומך במערכת החיסונית בצורה יוצאת דופן.
ויטמינים
ויטמין A - 5 IU חשוב לתחליכי גדילה ושיקום רקמות בגוף, למערכת החיסונית ולראיה.
ויטמין C – 0.8 מג' נוגד חימצון, משמש לתהליכי החלמה שונים בגוף, משמש ליצירת רקמות חדשות.
תיאמין – 250 מקג' משמש עבור רקמות המוח ומערכת העצבים כולה. ויטמין B1.
ריבופלאבין – 0.2 מג' משמש למגוון פעולות שקשורות לאנזימים. ויטמין B2.
ניאצין – 500 מקג' משמש בין היתר לתיקון הדי.אן.אי ויצור הורמונים שונים בגוף. ויטמין B3.
ויטמין בי6 – 20 מקג' משמש לספיגה ועיבוד של חומרי הזנה שונים, משמש ליצירת אנזימים שונים
ויטמין בי9 – 2 מג' משמש לתמיכה בחלוקה של תאים בגוף
ויטמין E – 1 מקג' נוגד חימצון
חומצה פולית – 2 מקג'
חומצה פנטוטנית – 50 מקג'
ויטמין A - 5 IU חשוב לתחליכי גדילה ושיקום רקמות בגוף, למערכת החיסונית ולראיה.
ויטמין C – 0.8 מג' נוגד חימצון, משמש לתהליכי החלמה שונים בגוף, משמש ליצירת רקמות חדשות.
תיאמין – 250 מקג' משמש עבור רקמות המוח ומערכת העצבים כולה. ויטמין B1.
ריבופלאבין – 0.2 מג' משמש למגוון פעולות שקשורות לאנזימים. ויטמין B2.
ניאצין – 500 מקג' משמש בין היתר לתיקון הדי.אן.אי ויצור הורמונים שונים בגוף. ויטמין B3.
ויטמין בי6 – 20 מקג' משמש לספיגה ועיבוד של חומרי הזנה שונים, משמש ליצירת אנזימים שונים
ויטמין בי9 – 2 מג' משמש לתמיכה בחלוקה של תאים בגוף
ויטמין E – 1 מקג' נוגד חימצון
חומצה פולית – 2 מקג'
חומצה פנטוטנית – 50 מקג'
לקריאה נוספת
שייק מאסאלה אייורוודי לחיזוק המערכת החיסונית לקראת החורף
את הצמחים הללו ניתן לרכוש בחנויות התבלינים. ההודים משתמשים בהם ברפואה הטבעית שלהם (איורוודה). כדאי לטחון גס במכתש ועלי את המרכיבים הבאים לשם להכנת תערובת הנקראת "צ'אי מאסלה" חורפית מחממת:
01/01/2000
המזון בעל הצפיפות התזונתית הגבוהה בעולם
הערך התזונתי של ספירולינה גרם לנאס"א לשנות אסטרטגיה: המי ומי של עולם הבריאות כבר מזמן עברו לשייקים, ואיתם לעולם מזונות העל, מזונות המכילים כמויות עצומות של ערכים תזונתיים.
01/01/2000